Skip to main content
  • Hotel/Holiday complex Balancing Barn zlokalizowany w Suffolk, Zjednoczone Królestwo
  • Hotel/Holiday complex Balancing Barn zlokalizowany w Suffolk, Zjednoczone Królestwo
  • Hotel/Holiday complex Balancing Barn zlokalizowany w Suffolk, Zjednoczone Królestwo
  • MVRDV - Winy Maas

Balancing Barn

Suffolk - Zjednoczone Królestwo

Suffolk (Wielka Brytania ) — „Wakacje w nowoczesnej architekturze” to slogan jednego z najbardziej godnych uwagi komercyjnych przedsięwzięć ostatnich lat, w ramach którego brytyjska organizacja non-profit Living Architecture zrealizowała cztery specjalne domy wakacyjne, zlokalizowane w różnych regionach Anglii. Wkrótce powstanie obiekt numer pięć. Każdy z tych zaprojektowanych przez wiodących architektów budynków stanowi niezwykły przykład współczesnej architektury. Najbardziej spektakularnym z nich jest „Balancing Barn” w Suffolk, zaprojektowany przez holenderską pracownię MVRDV. W tym domu o 30-metrowej długości, z której 15 metrów unosi się w przestrzeni nad zboczem, do wykonania okien przesuwnych zastosowano system Reynaers CP 155-LS (Lift & Slide). Wielkość zawieszonego w przestrzeni występu budynku umożliwiła zamontowanie dużego okna także i w podłodze, co dodatkowo podkreśliło spektakularną architekturę tego obiektu.

Użyte systemy Reynaers

Involved stakeholders

Architekt

  • MVRDV - Winy Maas

Fabrykator

Fotograf

  • Edmund Sumner

Inny interesariusz

  • O. Seaman & Son Ltd. (Generalny wykonawca)